Om Samba Sushi

Samba Sushi – en familjehistoria

Samba Sushi AB är en liten familjeägd sushibar & takeaway på Götgatan 28 på Södermalm i Stockholm. Restaurangen ligger i ett vackert lågt kulturhus från 1700-talet vid gågatan i Götgatsbacken. Det finns många sushibarer i stan. Grundarna av Samba Sushi tyckte att det saknades en som endast serverar kvalitetssushi. Därför öppnades Samba Sushi i december 2007. Det blev en omedelbar succé!

Restaurangens kockar skräddarsyr din måltid av de yppersta råvarorna á la minute. Det betyder att de gör allt på plats efter din beställning. Du får ett fräscht, vackert hantverk, skapat just för dig! Kockarna gör både traditionell, äkta sushi och intressanta och annorlunda varianter av ett stort antal olika fiskar (ett 30-tal sorter av fisk och skaldjur). Samba Sushi serverar sin läckra sushi i barmiljö och för avhämtning. Pinfärskt, oerhört varierat fiskutbud, spännande och vackra uppläggningar på snygga originella tallrikar och fat, specialimporterade från Japan. Samba Sushi ligger vid den myllrande gågatan i Götgatsbacken.

Här passerar tiotusentals människor varje dag. Det betyder att restaurangens omsättning är stor. Det garanterar färska råvaror och rätter. Endast det bästa är gott nog. Prova Samba Sushi – du kommer att märka skillnaden!

STOPP FÖR JÄTTERÄKOR I SUSHI!

Samba Sushi i Götgatsbacken har slutat att servera jätteräkor och är den första sushirestaurangen i Sverige som nu beslutat att avstå från att sälja jätteräkor av hänsyn till miljö och klimat. De hoppas att deras beslut ska inspirera många andra krogar och livsmedelsaffärer att följa deras exempel. Tyvärr finns ännu inga garanterat kravmärkta, ekologiska eller certifierade jätteräkor att köpa. Men det finns massor av andra miljövänliga skaldjur att äta istället. Räkodlingarna i Sydostasien ödelägger miljön och förstör hav, kuster och fattiga människors liv och försörjning. De skyddande mangroveträsken, som är rena barnkammaren för allt liv i haven, huggs ner. Kustområden grävs upp och fylls med saltvatten, där jätteräkorna odlas. Efter 5-6 år är jorden förstörd för all framtid. De stora maffialiknande räkbolagen flyttar bara till nästa orörda kustremsa, uppköpt för en spottstyver, och gräver nya dammar. Saltvattnet förgiftar jorden så att inget mer kan växa där. Folk svälter i jätteräkans spår.

Om man bara ska göra en enda sak för miljön i sitt liv så är det att genast sluta köpa och äta jätteräkor.

Det är vad Samba Sushi just gjort och räknade med att förlora gäster. Men reaktionen blev tvärtom – ”Äntligen!”, ”Bravo!”, ”Heja!”. De fick direkt mycket beröm och uppmuntran från sina gäster.

Välkommen! Och smaklig måltid – med gott samvete!

Information om samba sushi